نقد سریال زخم کاری به کارگردانی محمد حسین مهدویان و بازی جواد عزتی و رعنا آزادی برگرفته از مکبث شکسپیر و کتاب بیست زخم کاری …. باید گفت مشخص نیست که چه داستانکهایی قرار است در دل فیلمنامه سریال روایت بشود تا تعداد قسمتها به ۱۵ عدد برسد فقط باید امیدوار بود که صحنههای اسلوموشن و… مسبب این ماجرا نشود و برای پر کردن وقت و کشدار شدن، تعدادشان بیشتر نشود! البته یادمان نرود در ابتدای امر اعلام شده بود که سریال ۲۰ قسمت دارد و همین کاهش ۵ قسمتی نشانه خوبی است که سازندگان قصد کشدار کردن قصه را ندارند.
نقد سریال زخم کاری به کارگردانی محمد حسین مهدویان و بازی جواد عزتی و رعنا آزادی برگرفته از مکبث شکسپیر و کتاب بیست زخم کاری … امروز ۱ مرداد ۱۴۰۰ قسمت ۸ زخم کاری منتشر شد. آنچه تا الان دیده ایم قطعا سریال جذابی بوده و نشان داد که مهدویان میتواند در کارگردانی سریال هم بدرخشد. قطعا که کمی و کاستی هایی هم وجود دارد ولی نمیتوان این موضوع را هم نادیده گرفت که زخم کاری قطعا یکی از بهترین سریال های حال حاضر شبکه های خانگی است. در این پست سعی خواهیم داشت به نقل از ویجیاتو، نقد سریال زخم کاری را برای شما در مجله آنلاین هفتگ قرار دهیم. قبل از شروع نقد سریال به چند سوال شما هم پاسخ خواهیم داد
سریال زخم کاری چند قسمت است؟
زخم کاری یک مینی سریال ۱۵ قسمته است و بیان شده که فصل دومی هم در کار نیست
زمان پخش سریال زخم کاری
تا کنون ۸ قسمت از زخم کاری منتشر شده است. هر جمعه ساعت ۸ نیز قسمت جدید منتشر خواهد شد که میتوانید در هفتگ نیز آن را دنبال کنید. دانلود زخم کاری
نقد سریال زخم کاری
زخم کاری داستان خانوادهای ایرانی را روایت میکند که پدربزرگ خاندان یک فعال اقتصادی بسیار کلهگنده است و کسب و کار خودش را خانوادگی راه انداخته است. این خانواده بزرگ هر یک نقش کوچکی در بیزینس عظیم «خان عمو» دارند. یک نفر حقوقدان هولدینگ است و یکی منشی و یکی هم «منطقه» دارد و در واقع مدیریت یک سری محدودههای خاص به آنها سپرده شده است. خان عمو و خانواده بزرگش روابط پیچیدهای با یکدیگر دارند ولی علیالظاهر همگی با هم خوب و خوش و خرم هستند، البته به جز پسر خان عمو (ناصر) و پسر «حاج آقا اسمال چی»؛ مردی که همسر سمیرا بوده ناصر یا همان پسر خان عمو! چندان چشم دیدنش را ندارد؛ هرچند فرزندان این دو نفر که نوجوانانی پرشور هستند با یکدیگر روابط عاطفی برقرار کردهاند.
پسر اسمال چرخچی با نام مالک (و با بازی جواد عزتی) قصد دارد دیگر نفر دوم و سوم نباشد، او تصمیمهای بلند پروازانهای گرفته و میخواهد این خانواده مافیایی-ایرانی را دور بزند و برای این کار شاید دست به هر اقدامی بزند. در این راه همسرش با نام سمیرا (با بازی رعنا آزادی) او را همراهی میکند و در خیلی از مواقع که مالک قصد جا زدن دارد، او را به جلو هدایت میکند؛ گاهی با اغوای زنانه و گاهی با ضرب و زور و شتم! فرقی نمیکند، آنها میخواهند که بالاتر از خان عمو باشند.
جواد عزتی در نقش اصلی سریال بازی یکدست و روانی از خود بر جای گذاشته که ادامه دهنده مسیر چندساله اخیر اوست. عزتی از دنیای سینمای کمدی کار خود را آغاز کرد اما رفته رفته سبک بازیاش را تغییر داد و حالا میتوان از او به عنوان بازیگر قدرتمند فیلمهای ملودرام جدی نیز یاد کرد. شخصا در جهان سینمایی کمتر کسی را سراغ دارم که توانسته باشد همانطور که در سینمای کمدی میدرخشد، در سینمای جدی نیز به طور متعدد و چندین بار پشت سر هم نقش آفرینی به یاد ماندنی از خود برجای بگذارد. از همین رو معتقد هستم که عزتی یک نابغه سینمایی به شمار میرود هرچند بازیاش گاهی به ورطه تکرار میافتد و باید دید که میتواند نقشهای سخت و پرچالش را در آینده کارنامه هنری خود نیز قرار دهد یا خیر.
روند داستان تا به این لحظه با شیب تندی همراه بوده و کاراکترها یک به یک در حال مغزپخت شدن هستند که از موارد مثبت در نقد سریال زخم کاری است. بازیگران فرعی سریال پاشنه از نقاط ضعف به حساب میآیند به طوری که سطح بازیشان کاملا با بازیگران اصلی تفاوت دارد و این مساله آنقدری مشهود است که توی ذوق بیننده تیزبین بزند. اما این نقطه ضعف به مثابه پاشنه آشیل زخم کاری به حساب نمیآید، بلکه بیش از حد حماسی چیدن ماجراست که زخم کاری را گاهی از ریتم خود بیرون میکند و خارج میزند! در این مواقع سریال درست مانند خوانندهای میشود که فالش میزند با اینکه فکر میکند که با قدرت و به خوبی در حال انجام کار خود است.
مالک یا توماس شلبی
یکی از مواردی که میتوان در نقد سریال زخم کاری عنوان کرد این است که چه دلیلی دارد ما جواد عزتی را ببینیم که دائما پالتوی بلند خود را پوشیده و در حال راه رفتن است و به افق خیره شده و یک موسیقی راک با صدای ده برابر صدای معمولی سریال پخش شود و سیگارش را روشن کند؟ مگر با یک بتمن مواجه هستیم اقای مهدویان؟ زخم کاری اگر این قبیل ژانگولربازیها را خارج کند و نخواهد پیازداغ ماجرا را به این ضرب و زور زیاد کند و به قدرتهای دیگری که در خود دارد بسنده کند، به مراتب اثر شسته رفته تری خواهد بود که به یمن تیم سازنده و بازیگران اصلی قدرتمندش، بسیار جذاب خواهد شد. چند روز پیش در اینستاگرام هم دیدم که یکی از پیج ها مالک را با یکی از شخصیت پیکی بلایندرز (توماس شلبی) مقایسه کرده بود. شاید تنها نقطه اشتراک این دو شخصیت تعداد سیگارهایی باشد که روشن میکنند ولی به هرحال که این تعداد از سیگار کشیدن اثر فرهنگی مناسبی را نمیتواند به جامعه القا کند
زخم کاری تا به امروز هشت قسمتش پخش شده و آنطور که گفته میشود یک مینی سریال ۱۵ قسمتی خواهد بود. ساخت ۱۵ قسمت از کتابی که به زور کمی بیشتر از صد صفحه است هم جزو ریسکهایی است که میتواند باعث از ریتم افتادن داستان در قسمتهای میانی بشود. تقریبا هر ده پانزده صفحه تبدیل به یک قسمت شده و از آنجایی که کتاب تقریبا کمترین توصیفها را درباره شخصیتها و مکانها دارد، دست کارگردان باز بوده که شخصیتها را آنطور که دلش میخواهد خلق کند. در میانه راه سریال هستیم و باید صبر کنیم تا این سریال به پایان برسد تا نقد سریال زخم کاری را بتوانیم کامل تر و جامع تر انجام دهیم.