پنجشنبه, ۳ فروردین ۱۴۰۲ / قبل از ظهر / | 2023-03-23
تاریخ انتشار : ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۶ |
98 بازدید
۰
4

به این پست امتیاز دهید ۱//۲//۳//۵/۴ شیوع ویروس کرونا در جهان تأثیر غیر قابل انکاری بر صنعت نشر گذاشته است و خیلی از کتابخوان ها نشر الکترونیک در ایران را ترجیح می دهند. برای مطالعه بیشتر با مجله آنلاین هفتگ همراه باشید. برخی از شرکت‌های بزرگ نشر به دلیل خطر شیوع ویروس نتوانسته‌اند در بازه‌ای چند […]

به این پست امتیاز دهید
۱//۲//۳//۵/۴

شیوع ویروس کرونا در جهان تأثیر غیر قابل انکاری بر صنعت نشر گذاشته است و خیلی از کتابخوان ها نشر الکترونیک در ایران را ترجیح می دهند. برای مطالعه بیشتر با مجله آنلاین هفتگ همراه باشید.

برخی از شرکت‌های بزرگ نشر به دلیل خطر شیوع ویروس نتوانسته‌اند در بازه‌ای چند ماهه به تعهدات خود برای چاپ کتاب عمل کنند و از سوی دیگر، طرح فاصله‌گذاری اجتماعی و تأکید دولت‌ها بر این امر، سبب شده تا کتابفروشی‌های کوچک تا مرز تعطیلی پیش روند. وقتی چرخ اقتصادی نچرخد، تعدیل نیروی کار هم حتمی است؛ امری که بنا بر گزارش رسانه‌هایی چون نیویورک تایمز، در برخی از کشورها مانند آمریکا در ماه‌های اولیه شیوع ویروس به صورت محسوس رخ داد. اما شیوع این ویروس تأثیر دیگری نیز بر صنعت نشر گذاشته است.

ترس از مبتلا شدن به این بیماری که به خرد و کلان رحم نمی‌کند و نفس‌ها را می‌گیرد، سبب شده است تا فروش کتاب‌های چاپی به کمترین میزان خود در کشورهای مختلف برسد. از سوی دیگر، استقبال از کتاب‌های الکترونیک و صوتی و نشر الکترونیک در ایران در یک سال گذشته یا فروش آنلاین کتاب توسط ناشران با رشد قابل توجهی همراه بوده است.

در ایران نیز انتشار خبر ورود کرونا به کشور، میزان فروش کتاب‌های صوتی و دیجیتال را افزایش داده است؛ موضوعی که عموماً با عادت کتابخوانی ایرانی‌ها کمی فاصله دارد. از سوی دیگر، پلتفرم‌های عرضه‌کننده کتاب‌های الکترونیک نیز تلاش کردند تا با ارائه خدمات مختلف این استقبال را بی‌پاسخ نگذارند. در کنار اقبال مخاطبان، باید از اقبال ناشران نیز به سمت عرضه آثارشان در این فضا نیز یاد کرد؛ امری که پیش از این کمتر در فضای نشر سنتی ایران دیده می‌شد. به هر روی، رشد پنج برابری استفاده از نشر الکترونیک و اقبال به سمت کتاب‌های صوتی در یک سال گذشته، حکایت از این دارد که عادت کتابخوانی ایرانی‌ها در حال تغییر است. خبرگزاری تسنیم به همین مناسبت با امین نادری، مدیر سوره مهر الکترونیک، به گفت‌وگو پرداخت. نادری در این گفت‌وگو ضمن تأیید بر اقبال ناشران به سمت حضور در نشر الکترونیک می‌گوید که صف عریض و طویلی از کتاب‌های در دست انتشار در پلت‌فرم‌ها وجود دارد؛ چون ناشران از این فضا بازخورد مثبتی را دریافت کرده‌اند. این فعال حوزه نشر با بیان اینکه نشر الکترونیک در ایران جایگاه مناسبی در منطقه دارد، می‌گوید با این حال، تنها یک درصد از سهم بازار فعال نشر ایران(یعنی کتاب‌هایی که ظرفیت تولید به صورت نشر الکترونیک و صوتی دارند) در دست نشر الکترونیک است. برای مطالعه اخبار مشابه ،با مجله هنری هفتگ همراه باشید.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مجله آنلاین هفتگ | مجله اینترنتی سینما و سریال 7TAG در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید