یکشنبه, ۱۳ فروردین ۱۴۰۲ / بعد از ظهر / | 2023-04-02
تاریخ انتشار : ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۴ |
236 بازدید
۰
2

به این پست امتیاز دهید ۱//۲//۳//۵/۴ اگر دوست دارید در همین ایران خودمان، سفری به اعماق زمین داشته باشید، باید راهتان را به سمت کاشان کج کنید. شاید کاشان با حمام فین و خانه های تاریخی اش شناخته شده باشد، اما می توانید در دل این شهر کویری، به دنیای شگفت انگیز زیر زمین بروید […]

به این پست امتیاز دهید
۱//۲//۳//۵/۴

اگر دوست دارید در همین ایران خودمان، سفری به اعماق زمین داشته باشید، باید راهتان را به سمت کاشان کج کنید. شاید کاشان با حمام فین و خانه های تاریخی اش شناخته شده باشد، اما می توانید در دل این شهر کویری، به دنیای شگفت انگیز زیر زمین بروید و وارد جهانی تازه شوید، از شهر زیر زمینی نوش آباد حرف می زنیم. جایی که روزگاری در آن زندگی جریان داشته، جایی که نمونه ای منحصر بفرد از معماری دست کن جهان است. برای مطالعه اخبار شهر زیر زمینی نوش آباد،با مجله آنلاین هفتگ همراه باشید.

شهر زیر زمینی نوش آباد در واقع تونلی در زیر زمین و یکی از عالی ترین نمونه های معماری دست کن در دنیا است که به شهر زیر زمینی اویی هم شهرت دارد. علیرغم اینکه در زمان های بسیار دور ساخته دهش است اما همه ی آنچه که باید در ان تعبیه می شده، مثل راه های رورودی و خروجی و یا سیستم های تهویه و… که همه  یاین ها نشان دهنده ی هوشی است که مردم آن زمان بدون داتشن دانش و یا ابزار پیشرفته ی خاصی داته اند.

شهر نوش آباد یکی از نمونه های ساختار نطامی و دفاعی است که از حفر تونل ها در زیر زمی بوجود آمده است. این شهر در مجموع دارای ۳ طبقه است و عمق آن در زیر زمین تا ۱۸ متر هم می رسد. در بعضی از قسمت ها، ورودی هایی که در این شهر وجود دارد فقط ۱۲۰ سانتیمتر است و این به آن معناست که یم نفر به زحمت می تواند خود را از آن عبور بدهد.علیرغم عمق زیادی که دارد، یکی از جالب ترین بخش های این شهر زیر زمینی، سیستم تهویه ی آن است که به راحتی می توان در آن نفس کشید و اصلا نفس کم نمی آورید. بعد از ورود احساس خنکای خاصی می کنید که علت آن، ساخت این شهر در کنار قنات آب بوده است تا هوای خنک در آن جریان داشته باشد.

در برهه ای از زمان، از این شهر به عنوان پناهگاه استفاده می شده است مثلا در زمان حمله ی مغول ها… در جای جای این شهر چاه و چاهک هایی دیده می شود که در واقع راه ارتباطی بین طبقات بوده است، بر سر دهانه ی این چاهک ها درپوش گذاشته می شده است تا در مواقع خطر، مسدود شود.اتاق ها، که محل اسکان خانواده ها در زمان خطر بوده ، به شکل تو در تو و با راه رو های زاویه دار که دید مستقیم را با فضای بعدی از بین می برد ساخته شده است .تمام راه ها طوری ساخته شده اند تا فقط یک نفر از آنها بتواند عبور کند و حتی در بعضی از قسمت ها، باید کاملا سینه خیز حرکت می کرده اند.

همانطور که گفته شد، نام دیگر شهر زیر زمینی نوش آباد، شهر زیر زمینی اویی است. اویی در گویش کاشانی به معنای «آهای» است و افرادی که در حال ساخت شهر بوده اند در آن دوران برای صدا کردن یکدیگر که از هم دور بوده اند، از کلمه ی اوی استفاده می کرده اند و به این ترتیب نام دیگر آن شهر اویی شد.برای مطالعه اخبار مشابه ،با مجله گردشگری هفتگ همراه باشید.

روزها و ساعت های بازدید از شهر نوش آباد

بازدید از این شهر تاریخی، همه روزه به غیر از روزهای سوگواری امکان پذیر است و با پرداخت فقط ۲۵۰۰ تومان می توان از ساعت ۹ صبح تا ۷ بعد از ظهر از آن دیدن کرد.

 آدرس: استان اصفهان، شهر کاشان، شهر زیر زمینی نوش آباد

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مجله آنلاین هفتگ | مجله اینترنتی سینما و سریال 7TAG در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید