به این پست امتیاز دهید ۱//۲//۳//۵/۴ یک رژیم غذایی سالم برای مقابله با کرونا ضروری است. خوردن و نوشیدن میتواند بر توانمندی بدن ما برای مبارزه و بهبود یافتن عفونتها تأثیر بگذارد. هیچ مادهی غذایی یا مکمل غذایی نمیتواند بهطور قطعی از ویروس کرونا جلوگیری یا آن را درمان کندِ؛ اما نباید از رژیمهای غذایی […]
یک رژیم غذایی سالم برای مقابله با کرونا ضروری است. خوردن و نوشیدن میتواند بر توانمندی بدن ما برای مبارزه و بهبود یافتن عفونتها تأثیر بگذارد. هیچ مادهی غذایی یا مکمل غذایی نمیتواند بهطور قطعی از ویروس کرونا جلوگیری یا آن را درمان کندِ؛ اما نباید از رژیمهای غذایی سالم برای حمایت از سیستم ایمنی بدن غافل شد. برای مطالعه ادامه درمان کرونا با خوراکی با مجله آنلاین هفتگ همراه باشید.
تغذیه مناسب میتواند احتمال بروز سایر مشکلات سلامتی از جمله چاقی، بیماریهای قلبی، دیابت و برخی از انواع سرطان را کاهش بدهد که اینها به نوبهی خود، در مبتلا نشدن به بیماریهای خطرناکی مانند کرونا نقشی مهم دارند. با شیوع ویروس کرونا و ابتلای بسیاری از افراد در سرتاسر دنیا به این ویروس، سؤالات بسیاری در زمینهی رژیم غذایی برای بیماران کرونایی مطرح شده است. بسیاری از افراد تمایل دارند بدانند در دوران ابتلا به ویروس کرونا، استفاده از کدام مواد غذایی امن و کدام یک امن نیست؟ چگونه باید استفاده از مواد غذایی در دوران ابتلا به این ویروس را مدیریت کرد؟
لازم است اشاره کنیم که هیچ رژیم جادویی برای افراد مبتلا به کرونا وجود ندارد که بتوان قطعی و صد درصد روی آن حساب کرد؛ اما بر اساس تمام دستورالعملهای ارائهشده، یک رژیم غذایی بهبودی مناسب برای بیماران کووید ۱۹ باید شامل گروههای زیرتغذیهای متفاوتی باشد که در این مقاله بدان میپردازیم. در کل پزشکان و متخصصان تغذیه اطلاعاتی در مورد غذاها و نوشیدنیها دارند که ممکن است علائم آنفلوانزا و سرماخوردگی را کاهش داده یا مدت آن را کم کنند؛ ولی بهطور خاص دربارهی کووید ۱۹ اطلاعاتی در دسترس نیست؛ زیرا کرونا یک ویروس بسیار جدید است. برای کمک به شما در تغذیهی خود یا عزیزی که مبتلا به ویروس کرونا شده است، در این مقاله چند راهنمای کلی از جمله اینکه چه چیزی بخورید و بنوشید، چه چیزهایی را محدود کنید و چطور قبل از ابتلا به این بیماری برای آن آماده شوید، جمعآوری کردهایم.
آنچه در زمان ابتلا به ویروس کرونا میخورید و مینوشید، نقشی اساسی در تقویت سیستم ایمنی بدن شما ایفا میکند و به نوبهی خود تعیین میکند که به چه سرعتی میتوانید روی پاهای خود بایستید. سازمان بهداشت جهانی (WHO)، سرویس بهداشت ملی انگلستان (NHS) و وزارت بهداشت و رفاه خانوادهی هند (MoHFW) بسیاری از توصیههای رژیم غذایی را در طول دوران همهگیری ویروس کرونا ارائه دادهاند.
هنگام ابتلا به ویروس کرونا آب رسانی به بدن حائز اهمیت است.
تمام آنچه تاکنون در مورد ویروس کرونا میدانیم، نشاندهندهی این مطلب است که علائم ابتلا به این ویروس از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت است. شایعترین علائم در CDC شامل تب، سرفههای خشک و تنگی نفس است؛ اما برخی از افراد ممکن است درد عضلانی، خستگی، سردرد، گلودرد و علائم دستگاه گوارش مانند اسهال را تجربه کنند. در دوران تجربهی بیماری کرونا، دقیقاً مانند آنفولانزا ممکن است احساس گرسنگی نکنید. همچنین ممکن است حس چشایی و بویایی خود را از دست بدهید که میتواند بر اشتهای شما تأثیر بگذارد. بسته به علائم و شدت آنها و همچنین آنچه دوست دارید بخورید و اگر کسی برای کمک به شما در آشپزی باشد، رژیم شما متفاوتتر از رژیمهای غذایی دیگر است. یکی از نکات مهم در رژیم غذایی برای بیماران کرونایی، آبرسانی است و نوشیدن آب در صورت ابتلا به ویروس کووید ۱۹، بسیار مهم است. هر روز تا هشت الی ده لیوان آب بنوشید تا مرطوب بمانید. عفونتها میتوانند باعث کمبود آب بدن شوند؛ بنابراین مهم است که هنگام بهبودی بدن را آبرسانی کنید. هیدراتاسیون به دفع سموم از بدن کمک میکند و احتمال آنفولانزا و ویروسهای دیگر مانند کرونا را کاهش میدهد. سایر گزینهها شامل آبمیوههایی است که از مرکبات و آب نارگیل ساخته شدهاند.
هنگام تغذیه، مصرف کالری و پروتئین را از یاد نبرید
آنچه واضح است، کرونا باعث تخلیهی انرژی از بدن میشود؛ بنابراین غذاهایی با کالری متراکم، همان چیزی است که شما برای بالا بردن سطح انرژی خود نیاز دارید. برنج، سیبزمینی، نان، ماکارونی، غلات و غلات کامل را در رژیم غذایی خود بگنجانید؛ اما از مصرف غذاهایی با کالری صفر خودداری کنید. بدن شما برای کمک به مبارزه با عفونت و هر ویروسی، مخصوصاً ویروس کرونا، به انرژی که از طریق کالری تأمین میکند، نیاز دارد.
میتوان سرماخوردگی را با مصرف کافی غذا «له» کرد. توجیه این دستورالعمل این است که خوردن بیشتر میتواند به افزایش دمای بدن کمک کند و در نتیجه سرما را از بین ببرد. مواد مغذی خاصی از جمله پروتئین، ویتامینهای A، C، D و E و… که به حمایت از سیستم ایمنی بدن شما کمک میکنند، وجود دارد. یک اسموتی که با میوه و ماست یا مغزها تهیه شده است، در صورت گرسنگی ممکن است به شما در دریافت کالری کمک کند. سوپ مرغ در رژیم غذایی برای بیماران کرونایی، تسکیندهنده است و ممکن است در صورت عفونت تنفسی برای بیماران مفید باشد. زنجبیل ممکن است به حالتهای تهوع در این شرایط کمک کند؛ کافی است آن را در یک چای امتحان کنید یا آن را به سوپ هویج خود اضافه کنید. بهطور کلی، تلاش برای دریافت کالری از هر راه ممکن و خوردن غذاهایی که به شما کمک میکنند تا احساس خوبی داشته باشید احتمالاً مهمتر از نگرانی در مورد دریافت مقدار کافی روی یا ویتامین A خواهد بود.
بدون استفاده از پروتئین که از عناصر سازندهی زندگی است نمیتوانید احساس بهتری داشته باشید؛ بنابراین غذاهای غنی از پروتئین را بیشتر بخورید تا هر روز ۷۵ الی ۱۰۰ گرم از این مادهی مغذی دریافت کنید. تا جایی که میتوانید در رژیم غذایی خود غلات، عدس، حبوبات، محصولات لبنی، محصولات سویا، آجیل و دانهها اضافه کنید و مرغ، تخممرغ و همچنین ماهی کافی در برنامهی رژیم غذایی خود داشته باشید.
درمان کرونا با خوراکی
سیگار کشیدن و خوردن الکل و سایر مواد اعتیادآور در هر شرایطی و مخصوصاً در دوران ابتلا به ویروس کرونا، خودداری کنید. به هیچ عنوان در شرایط ابتلا به کرونا نباید از نوشیدنیهای غیرمجاز و الکلی استفاده کرد. الکل یکی از عوامل از دست دادن آب بدن است و ممکن است سیستم ایمنی بدن شما را مهار کند؛ بنابراین اگر احساس بیماری میکنید، از مشروبات الکلی صرفنظر کنید و بهجای آن تا جایی که میتوانید، آب بنوشید. برخی از عادتها مانند سیگار کشیدن، مصرف الکل و سوءمصرف مواد با ضعف دفاعی بدن و بیماریهای تنفسی ارتباط مستقیم دارند. ثابت شده است که سیگار کشیدن و استعمال دود، ریهی شما را ضعیف میکند و سلولهای دستگاه تنفسی را از بین میبرد.
تقویت سیستم ایمنی در برابر ویروس کرونا: راه های برطرف کردن عفونت بدن چیست ؟
بیماری کرونا توسط سازمان بهداشت جهانی به عنوان یک بیماری همه گیر عنوان شده است و یکی از راههای موثر برای درمان کرونا با خوراکی است . در حال حاضر کشورها با خطرهای قریبالوقوع این ویروس ناشناخته برای بشریت دستوپنجه نرم میکنند؛ اما اقدامات اساسی کمی وجود دارد که افراد میتوانند برای مقابله با این بیماری همهگیر انجام بدهند. همچنین روشهای خاصی برای بهبود ایمنی شما وجود دارد که در این مقطع از اهمیت بالایی برخوردار است؛ از جمله اینکه رژیم غذایی خود را بهبود ببخشید. غذایی که میخورید جنبهی اصلی در تعیین سلامت و ایمنی کلی شما دارد. هذاهی کم کربوهیدرات بخورید؛ زیرا به کنترل قند خون و فشار خون کمک میکند. رژیم کم کربوهیدرات به شما کمک میکند تا دیابت را کند و روی یک رژیم غذایی غنی از پروتئین تمرکز کنید تا بدن شما را در فرم خوبی حفظ کند. همچنین بهطور مرتب از سبزیها و میوههای سرشار از بتا کاروتن، اسید اسکوربیک و سایر ویتامینهای ضروری استفاده کنید. غذاهای خاصی مانند قارچ، گوجهفرنگی، فلفلدلمهای و سبزیهای سبز مانند کلم بروکلی و اسفناج نیز گزینههای خوبی برای ایجاد انعطافپذیری در بدن در برابر عفونتها هستند.
برای مطالعه مطالب مشابه درمان کرونا با خوراکی، با مجله پزشکی هفتگ همراه باشید