دوشنبه, ۷ فروردین ۱۴۰۲ / بعد از ظهر / | 2023-03-27
تاریخ انتشار : ۰۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۰ |
110 بازدید
۰
5

فضای استحمام در این محوطه از طریق کندن سنگ‌ها فراهم شده و تمام فضای آن پوشیده از سنگ طبیعی می‌باشد. در این فضای طبیعی کوچک ۴۰ متر مربعی، آب در ۳ نقطه از آن با درجه حرارت‌های متفاوت تراوش می‌کند. اگر چه دمای آب به بیش از ۲۰ درجه نمی رسد و استحمام مرحله اول چندان خوشایند نیست ولی به محض مرطوب شدن تمام بدن استفاده از آب آنقدر دلچسب و آرام بخش می‌شود که ترک آن برای استفاده کنندگان مطلوب نیست

به این پست امتیاز دهید
۱//۲//۳//۵/۴

حمام سنگی شهر گیوی(داش حامامی) در قسمت جنوب شرق شهر گیوی و در کنار رودخانه گیوی چایی و در میان باغ‌های ساحل رودخانه واقع شده که یادگار تاریخ گذشته شهرستان کوثر و یکی از مکان‌های مهم گردشگری این شهرستان است. حمام سنگی گیوی به فاصله ۳۰۰ متری از انتهای حوزه خدماتی شهرداری واقع شده‌است. این حمام در دامنه کوه به صورت غاری تعبیه شده و از تاریخچه تعبیه آن اطلاعات موثقی در دست نیست. حمام سنگی گیوی علاوه بر استفاده شهروندان، جاذبه‌ای گردشگری برای این شهرستان محسوب می‌شود. برای آشنایی با حمام سنگی گیوی، با مجله آنلاین هفتگ همراه باشید.

آب این حمام از ۳ نقطه تأمین می‌شود که درجه حرارت‌های هر کدام با دیگری فرق می‌کند، در دو گوشه شمال شرقی و شمال غربی حمام حوضچه‌های کوچکی با ابعاد حدود نیم در نیـم متر ایجاد شده که آب تراوش شده از دل دیواره سنگی ابتدا در این حوضچه‌ها جمع شده و سپس وارد حوض مرکزی می‌شود. این حمام از لحاظ شکل ظاهری به گونه‌ای است که به شکل غار بوده و در دامنه کوه قرار دارد و از یک فضای مستطیل شکل به ابعاد تقریبی ۴۱۰ متر تشکیل شده است. در این فضا آثار تصنعی به چشم دیده نمی شود و بجز درب فلزی ورودی آن درون آن اعم از حوضچه‌ها و آبریز طبیعی است. قسمتی از طاق این حمام در هنگام احداث جاده گیوی به خلخال بر اثر ریزش سنگ فروریخته وبعداً توسط عده‌ای از اهالی بوسیله سنک طاقکاری و ترمیم شده‌است. این مجموعه هم‌اکنون به صورت سنتی مورد استفاده اهالی قرارگرفته و پذیرای مسافران و گردشگران است. وسط دیواره شرقی حمام نیز سومین سرچشمه آب حمام می‌باشد کـه سردتر از دو سرچشمه دیگر است. گرمترین آب چشمه حمام بیشتر از ۲۰ درجه سانتیگراد دما ندارد، با این حال، استحمام با آن بسیار آرام بخش و دلچسب می‌باشد.

داش حامامی بنایی منحصر بفرد است که در مکانی با مناظر طبیعی زیبا و شگفت انگیز واقع شده‌است. این محل در تعطیلات به ویژه در ایام نوروز یکی از قطب‌های جذب گردشگر در شهرستان کوثر می‌باشد. استحمام با آب آن به قدری پوست و موی انسان را نرم و لطیف می‌کند که با هیچ فرآورده بهداشتی امروزی قابل مقایسه نیست.

قابلیت شرب نیز دارد که برای سنگ کلیه نیز مفید است و برخی مردم منطقه از آب این حمام به عنوان آب مصرف آشامیدنی استفاده می‌کنند و معتقدند که این آب طعم خاصی به نوشیدنی‌ها می‌دهد.

استحمام با آن به صورت رایگان و متولی خاص ندارد. رسیدگی به بهداشت محوطه تعمیرات در موقع لزوم با همکاری عده‌ای از اهالی انجام می‌شود. به رغم وجود حمام در منازل اهالی این حمام را تنها یادگار برجای مانده از پدران و مادران خود می دانند و با استحمام در آن یاد گذشته‌های شیرین را زنده می‌کنند.

برای تبدیل حمام سنگی به منطقه نمونه گردشگری محوطه‌سازی اطرف بنا، آسفالت‌گذاری راه‌های نامناسب، تخریب بناهای ساخته شده غیراصولی، استفاده از استخرهای مدرن و پیشرفته و مرمت علمی می‌تواند اقدامات موثری باشد که در صورت اجرا به طور حتم خروجی‌های موثری را به دنبال خواهد داشت.

این حمام قابل مقایسه با دخمه های سنگی واقع در منطقه آذربایجان شرقی است که مربوط به دوره اورارتویی هستند و تعیین دوره تاریخی این حمام نیز به کارشناسی ویژه دارد تا مشخص شود دقیقا این حمام مربوط به چه عصری بوده و به دست چه کسی کنده شده است.برای مطالعه مطالب مشابه، با مجله گردشگری هفتگ همراه باشید.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مجله آنلاین هفتگ | مجله اینترنتی سینما و سریال 7TAG در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید