بازار رمز ارزها این روزها هیجان انگیز تر از قبل شده. ارز دیجیتال BTC یا همان بیت کوین بعنوان یکی از پرطرفدارترین رمزارزهاست که در ۴۰ روز قبل نوسان زیادی داشته است. از بالا به قیمت ۶۴ هزار دلار و در کمترین قیمت هم به ۳۱ هزار دلار رسیده است. همین نوسان شاید ریسک ورود به این بازار را زیاد میکند. بیت کوین موافقین و مخالفین خود را دارد ولی تقریبا جملگی به این موضوع اذعان دارند که برای ورود به بازار رمز ارز باید محتاطانه و با تحلیل انجام شود.
این روزها بازار رمزارزها بعد از مدتی رشد شارپی، با افت قیمت مواجه است. برخی از مردم معتقدند هنوز هم این بازار برای سرمایهگذاری بلندمدت گزینه مناسبی است و گروهی دیگر آن را نوعی فعالیت مولد و اقتصادی نمیدانند. سوال مهمی که باید به آن پاسخ داده شود این است که بالاخره بیت کوین بخریم یا نه. احتمالا خیلی از شما عزیزان همراه با مجله اینترنتی هفتگ با مفهوم بیت کوین آشنایی دارید ولی اجازه دهید در ابتدا نگاهی داشته باشیم به مفهوم بیت کوین.
بیت کوین دقیقا چیست؟
بیت کوین با نماد اختصاری BTC یک ارز دیجیتال یا شکلی از دارایی دیجیتال است که با ارزش بازار حدود ۷۵۶.۸۸ میلیارد دلار، در رتبه ۱ بازار قرار داشته و سهم ۴۱.۴۸ درصدی از کل بازار را در اختیار دارد . هر واحد از بیت کوین در این لحظه (پنجم خرداد ۱۴۰۰) با قیمت ۴۰,۴۳۴ دلار، با احتساب نرخ تتر ۲۳,۸۰۰ تومان معادل ۹۶۲,۳۳۹,۹۳۰ تومان معامله می شود و حجم مبادلات روزانه آن ۵۷.۶۱ میلیارد دلار است. قیمت در ۲۴ ساعت اخیر ۳.۷۲% افزایش یافته است. بالاترین قیمت بیت کوین در تاریخ ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ معادل ۶۴,۸۶۳.۰۹ دلار بوده که همینک %۳۷.۶۶ پایین تر از آن زمان قرار دارد. تعداد واحدهای در گردش بیت کوین ۱۸.۷۲ میلیون و تعداد کل واحدهای آن ۲۱ میلیون خواهد بود.
آینده بیت کوین چیست؟ نظر کارشناسان درباره قیمت آینده بیت کوین
برای پاسخ به سوال بیت کوین بخریم یا نه به سراغ یک کارشناس ارز دیجیتال رفته ایم. به گفته سعید خوشبخت، کارشناس حوزه بلاک چین، رمزارزها میتوانند یکی از اجزای سبد سرمایه گذاری افراد باشند و هر چقدر که رمزارز انتخابی آنها، بازار بزرگ تری داشته باشد، ریسک کمتری دارد. بیتکوین فناوری نسبتا جدیدی است و نسبت به محصولات دیگر، بازار کوچکتری در کل دنیا دارد؛ در نتیجه ممکن است نوسانات شدیدی نیز تجربه کند. مدیرعامل شرکت آریاتک افزود: پیشبینی آینده چنین بازاری بسیار مشکل است و افرادی که تلاش کردهاند رفتار بیت کوین را پیش بینی کنند، گاهی به شدت شگفت زده شدهاند. با وجودی که بیتکوین هنوز رفتاری پرنوسان دارد اما در مجموع، چشمانداز آن مثبت است و پیشبینی میشود که در ماههای آینده روند افزایشی داشته باشد.
از طرفی هم اندرو بیلی، رئیس بانک مرکزی انگلستان که به مواضع مخالف خود علیه پول غیرمتمرکز شناخته میشود، اخیرا در نشست قانون گذاران در لندن اعلام کرد که رمزارزها «خطرناک» هستند. بیلی در کمیته خزانهداری پارلمان بریتانیا اعلام کرد بیتکوین و دیگر رمزارزها به عنوان «داراییهای رمزنگاریشده» برای مردم خطرناک هستند. بیانیه رئیس بانک مرکزی انگلستان تاکیدی بر نگرانیهای دیرینه او در خصوص ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز بود. او در حضور اعضای کمیته اعلام کرد: « من به ارزهای رمزنگاری شده مشکوک هستم، صادقانه بگویم، رمرزارها خطرناک هستند و اشتیاق زیادی برای خرید آنها وجود دارد.»
بالاخره بیت کوین بخریم یا نه
در هفته جازی قیمت بیت کوین در بازده ۳۵ تا ۴۱ هزار دلار معامله شد اما نتوانست این مقاومت را پشت سر بگذارد و فشار فروش دوباره بیتکوین را تا ۳۵ هزار دلار کاهش داد. بعد از ریزش بیت کوین کلیت بازار هم در پی ریزش بیتکوین ریزش کرد. بیتکوین در بازه زمانی ۴ ساعته در راس سطح ۷۸/۶ فیبوناچی و در حدود قیمتی ۳۶/۵ هزار دلار معامله میشود. در صورتی که بیتکوین این محدوده را از دست بدهد میتواند تا ۳۰ هزار دلار هم ریزش کند اما در طرف مقابل اگر بیتکوین بتواند از سطح ۶۱/۸ درصد فیبوناچی و قیمت ۴۲ هزار دلار عبور کند روند صعودی خواهد گرفت.
با توجه به رشد قیمت بیت کوین در ۲۴ ساعت گذشته و عبور از قیمت ۴۰ هزار دلاری، به نظر میرسد سناریو اصلاح بیشتر بازار و سقوط بیتکوین به کانال ۲۰ هزار دلار کمی کمرنگ شده است اما باید گفت در بازار کریپتوکارنسی هیچ چیز بعید نیست. به گفته مریم محبی، کارشناس و تحلیلگر بازارهای مالی ارزی مانند بیتکوین فاند قوی ندارد و همین موضوع باعث میشود با از دست دادن یک محدوده حمایتی خیلی سریع تا محدودههای بعدی ریزش کند. همین موضوع هم باعث شد تا خبر ممنوعیت استخراج و معامله رمزارزها در چین یک ریزش سنگین را در بازار رمزارزها رقم بزند.
تحلیل تکنیکال و فاندامنتال بیت کوین
شاید بهترین راه برای پاسخ به سوال بیت کوین بخریم یا نه، تحلیل قیمت به روش تکنیکال و فاندامنتال است. شاخص های تکنیکال در زمان بندی های مختلف میتوانند وضعیت های خرید و فروش را به صورتی متفاوت نشان دهند. درجههای تحلیل تکنیکال در تایم فریم های ساعتی، روزانه و هفتگی وضعیت اندیکاتورهای مختلفی مانند میانگین متحرک را برای جفت ارز دلار و کوین انتخاب شده نشان میدهند. برای نمونه درجه لحظهای در تایمفریم ساعتی، شرایط میانگین متحرک ساده و نمایی را در دورههای زمانی ۵، ۱۰، ۲۰، ۳۰، ۵۰، ۱۰۰، ۲۰۰ و همچنین خط پایه اندیکاتور ایچیموکو پیدا میکند. نوسانگرهای مطرحی که شرایط خرید یا فروش آنها نیز در درجههای تحلیل تکنیکال لحاظ شده، شامل شاخص قدرت نسبی، استوکاستیک، CCI، نوسانگر مهیب و مکدی است. نقاط پیوت که نقاط مناسب خروج و ورود به معاملات را بر حسب سطوح فیبوناچی و سایر روشها به دست میآورند نیز در درجه تحلیل تکنیکال موثر هستند.
مهمترین عبارت در تحلیل فاندامنتال، FCAS است که مخفف عبارت Fundamental Crypto Asset Score به معنای امتیاز بنیادین دارایی دیجیتال است. این امتیاز از بررسی اصول اولیهٔ چرخه فعالیت یک پروژه حاصل میشود و وضعیت یک ارز دیجیتال را از نظر فاندامنتال نشان میدهد. اصولی که برای امتیاز دهی در نظر قرار گرفته میشوند عبارتند از: فعالیت کاربر (User Activity) – رفتار توسعهدهنده (Developer Behavior) و بلوغ بازار (Market Maturity). امتیاز این اصل از بررسی تمام فعالیت های یک بلاکچین خاص، تحلیل راهکارهای در صورت لزوم (مثل قراردادهای هوشمند ERC-2) و برچسب گذاری آدرس های کیف پول برای شناسایی صرافی ها، پروژه ها، قراردادها، کاربران و دیگر اوناع مشارک کنندگان، به دست می آید. برای برچسب گذاری روی تمام آدرس های فعال، از مدل های گوناگون آماری و اکتشافی استفاده می شود.
اگر سوال بیت کوین بخریم یا نه را از خود میپرسید، عجولانه به پاسخ نرسید. تمامی موارد را بررسی کنید و با کارشناسان این حوزه ارتباط گرفته و سعی کنید منطقی وارد این بازار شوید. درنظر داشته باشید که این خبر به هیچ عنوان حاوی توصیه یا پیشنهاد اقتصادی نیست. خطر از دست دادن سرمایه در هر سرمایهگذاری وجود دارد و سرمایهگذار باید پس از مطالعه و تحقیق، تصمیم نهایی را خود اتخاذ کند و مسئولیت تبعات آن را بر عهده بگیرد. برای مشاهده روزانه قیمت بیت کوین از صفحه قیمت بیت کوین امروز بازدید بفرمایید.